Over onze visie en missie Respectvol omgaan met mens en milieu

Respectvol omgaan met mens en milieu. In cijfers uitgedrukt: Van der Sar Import wil 100% duurzaam te worden.

banner-sub

Onze missie

Van der Sar Import wil vernieuwende producten ontwikkelen en op de markt brengen, binnen een veilige, efficiƫnte en servicegerichte operatie met veel aandacht voor duurzaamheid en milieu. Van der Sar Import streeft naar een gezonde, winstgevende onderneming. Van der Sar Import streeft naar groei, maar alleen wanneer deze ook een bijdrage levert aan de economische en maatschappelijke ontwikkeling van (arme) mensen en milieu.

Onze visie

Van der Sar Import wil een bijdrage leveren aan een beter gebruik van de kostbare bronnen die de wereld ons biedt. Hierdoor kunnen we een bijdrage leveren die niet alleen voor onze eigen generatie belangrijk is, maar zeker voor de generaties die na ons komen. Van der Sar Import wil ook laten zien dat je een goed bedrijfsmatig rendement kan halen, zonder de duurzame gedachte los te moeten laten.

Onze ambitie

Van der Sar Import streeft naar 100% duurzaam ondernemen. Stap voor stap werken wij naar 100% duurzame producten. Duurzaam ondernemen geldt niet alleen voor de productie, maar voor het gehele proces, van grondstof tot aflevering bij de klant.

Vervoer

Vrachtwagens en containerschepen die onze goederen vervoeren, gebruiken nog steeds vervuilende fossiele brandstoffen. Wanneer er een duurzaam alternatief beschikbaar is, zijn wij de eerste klant.

Voering

De voering van onze mandjes wordt helaas nog steeds van plastic gemaakt. Er moet tenslotte meestal een plantje in. Intussen hebben wij voor de gehele mandenproductie een redelijke oplossing gevonden. Per 1 januari 2023 worden in alle nieuwe manden voeringen van gerecycled plastic aangebracht. Weer een stapje. Zo zijn er nog vele stapjes te zetten. Er is nog veel te doen.

Onze strategie

Certificering
We zijn op weg naar 100% duurzame producten. We zijn transparant over het niveau van duurzaamheid dat we bij elke productgroep tot nu toe bereikt hebben. Goed zijn voor het milieu en mensen een iets beter leven geven, is voor ons belangrijker dan een certificaat.

Productontwikkeling
Bij de uitbreiding van ons assortiment is de keuze van de benodigde grondstoffen van grote invloed. Alle gebruikte grondstoffen dienen een lage footprint te hebben.

Interne duurzaamheid
Denk hierbij bijvoorbeeld aan ons bedrijfsgebouw, energiegebruik, transportmiddelen, verzekeraar en bank.