Terima Kasih Terima Kasih

‘Dank u wel.’ Dat is de betekenis van de Indonesische woorden Terima Kasih. Het is een merknaam die onze dank uitdrukt voor de kopers van onze producten. Omdat ze de lokale bevolking in de arme productielanden ondersteunen. En omdat ze een product kopen dat verantwoord gemaakt is.

banner-sub_0002_HR_2890_FDF_220929

Terima Kasih is uitgegroeid tot een merknaam voor duurzame producten. Zoals het assortiment rotan manden van Van der Sar Import, dat we als enige producent ter wereld van gecertificeerd rotan laten maken. Ook manden van andere materialen worden onder het merk verkocht. Weliswaar nog niet gecertificeerd, maar door ons streng geselecteerd op hun lage footprint. Ook bezoeken  wij met regelmaat zelf de productielocaties. Pas wanneer die footprint en die arbeidsomstandigheden onze goedkeuring hebben,  krijgen die producten het Terima Kasih-label.

Met Terima Kasih wil Van der Sar Import meer zijn dan producent alleen. We willen ook graag iets betekenen voor de wereld. Een goed voorbeeld is onze rotanproductie. Door rotan intensief te blijven oogsten, zoals al decennialang gebeurt, verdwijnt het regenwoud in een land als Indonesië.  Het land is de belangrijkste rotanproducent ter wereld – en regenwouden zijn de longen van de aarde.

Daarom hebben we afspraken gemaakt met de lokale bevolking: het rotan wordt beheerst gekapt zodat het de tijd krijgt om aan te groeien. De oogsters krijgen daarvoor een ruim hogere vergoeding dan in de regio gebruikelijk en de garantie dat zij jaarrond werk hebben. Op die manier beheren we al zo’n 80 hectare oerwoud op een verantwoorde manier. Wij hopen een voorbeeld voor anderen te zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van Terima Kasih. Dank u wel!

Website Terima Kasih