« Terug

Duurzaam

Duurzame rotan producten

Wij leveren manden van duurzaam rotan, omdat wij vinden dat het belangrijk is. Wij gaan zelfs een stap verder en beheersen het gehele proces van oogst tot aflevering bij de klant. Wij houden een duurzame vinger aan de pols bij de oogst, de herbeplanting en de productie van onze manden. Ons duurzaamheidsbeleid wordt ondersteund door lokale, regionale en nationale overheden, omdat zij ook streven naar een duurzame leefomgeving voor hun bevolking.

Door onze betrokkenheid en de nauwe samenwerking met diverse lokale partijen, helpen wij het tropisch regenwoud in stand te houden en bieden wij de lokale bevolking werk en een fatsoenlijk inkomen. Een basis voor een betere toekomst voor het hele gezin en de gemeenschap.

Bekijk ons assortiment: http://www.vandersar.nl/nl/naturel/riet/riet-naturel/riet-rotan.html

 

ONTWIKKELINGEN

21-08-2017 Terima Kasih

Tijdens de outdoor beurs PLANTARIUM in Boskoop in August 2017 introduceerden wij ons nieuwe duurzame merk TERIMA KASIH. Op het zelfde moment lanceerden wij onze consumenten website onder dezelfde naam. www.terima-kasih.eu  

LABELS

We weten inmiddels, dat consumenten in meerdere Europese zeer geïnteresseerd zijn in verantwoord geproduceerde producten. Vanaf eind 2017 worden alle manden, die wij produceren, voorzien van een TERIMA KASIH - LABEL. Op elk label staat de TERIMA KASIH website-link. Wij willen de consument informeren over de duurzame oogst van rotan en hoe wij mandjes en andere rotanartikelen produceren. Wij hopen, dat zij ambassadeurs voor ons product worden en in tuincentra en bloemenwinkels naar TERIMA KASIH-producten vragen.

CERTICERING

Ons doel is om eind 2017 / begin 2018 onze complete productie van duurzaam geoogst rotan te kunnen maken. Oogstgroepen in verschillende dorpen in het regenwoud oogsten nu al voor ons. Wij verwachten, dat wij eind 2017 voldoende groepen hebben, die op regelmatige basis voor ons oogsten. Op dat moment geven wij een onafhankelijk bedrijf opdracht om ons productieproces te certificeren. Diverse grote afnemers vroegen ons al om zo een certificaat.

 

 

15-11-2016 Rotan congres Jakarta

Afgelopen november was Gerard van der Sar op uitnodiging als spreker aanwezig op het Internationale Rotan Congres in Jakarta. Gerard sprak een publiek van meer dan 100 rotan-specialisten toe, die vanuit heel Indonesië naar dit congres waren gekomen. In zijn toespraak informeerde hij zijn publiek over de ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid in Europa. Hij informeerde hen ook over de voortgang van het project DUURZAAM GEPRODUCEERD ROTAN-MANDEN, wat Van der Sar Import in Indonesië realiseert.

De minister van Industrie, dhr. Hartarto, bracht een kort bezoek aan het congres. Onder zijn toeziend oog werd een overeenkomst tussen Van der Sar Import en een grote organisatie van rotan-oogsters getekend en daarmee de samenwerking officieel bekrachtigd werd. Deze organisatie oogst duurzaam rotan in de oerwouden van Indonesië voor de fabriek van Van der Sar op Java.